17 de desembre del 2010

Hola a tots i totes, avui l'Enrica ens presenta una punta per un tapeta , el fons és fet amb punt de la verge sencer, triangles amb sorgit, aranyes i ondes de mitg punt.

La llargada és força considerada, així que quant estigui del tot feta ja la podrà lluir amb molt de goig.

11 de desembre del 2010

Hola a tots avui la Núria, ens presenta un original quadre fet amb fons de filigrana i punt de la verge, que ha conbinat amb aranyes , sorgit i ondes a mitg punt.

Està emmercat amb daurat vell i un fons de color verd, que l'hi dona un bon relleu a la punta, que com podeu apreciar no té roba.

Enhorabona, continua així.

20 de novembre del 2010
Hola ha tots avui presentem una punta del tot delicada, la fet la Conxita com podeu veure és un gran modacor, fet amb una especial atenció per part seva, el delicat punt de fons de la verge, i les aranyes de dues potes son un fons verdaderament precions i delicat.
Perfecte continua així.
16 de novembre del 2010
Hola a tots, avui us presentem un mocador fer per la Conxita, com podeu veure és una punta geomètrica, amb dos fons diferents; el fons de Vió , Fons de Filigrana, acompanyada de aranyes y sorgits. És un bonic treball de moltes hores de dedicació.
Continua així.
10 de novembre del 2010
Hola a tots, aquí us presentem una punta geomètrica, no te una gran dificultat, tot i que l'honda feta amb trena té la seva feina, la seva composició ha estat ben elaborada.
Segur que per guarnir una bona taula.
La seva autora és la Núria,
30 d’octubre del 2010

Hola a tots, avui tenim un mocador de una certa dificultat, està fet per la Merçè, com podeu veure no es una punta de les que normalment fem, té un diseny força atractiu. Felicitats, endevant.
19 d’octubre del 2010
Per dedicar-nos a fer punta de coixí, el que ens cal a part de tenir-ne ganes, es un coixí, un grapat de boixets, unes quantes agulles, un patró, i una cadira per seure. Com podeu veure no té un cost massa elevat, es clar que com en totes les activitats, es poden trobar verdaderes filigranes.

Recolzant el coixí en una taula, o en un cavallet pensat específicament per aquesta funció, es pot començar a fer punta. Podem  fer punta en solitari com a teràpia per evadir-se, o fer-la en companyia i aprofitar per fer-la petar una estona, tot comentant el que passa pel poble, el darrer programa de televisió que hem vist, o qualsevol recepta de cuina.

En propers escrit explicarem cada un dels elements necessaris,  i també algunes de les nocions de com començar, desprès ja només es una questió de practicar.
Som una colla de dones de Calldetenes, els homes del poble de moment  encara no s’ ha animat a fer anar els boixets, que ens trobem un cop cada quinze dies, per aprendre a fer punta de coixí.

Les puntaires de Calldetenes tenen el seus inicis com a entitat l' any 1.995.  Com a totes les entitats, tenim un nom i el nostre es “Les Peres”, un nom que varem escollir l' any 1.998, segur que a ningú se li escapa el perquè.

Les principals activitats de  "Les Peres", a part de l’ aprenentatge i l’ intercanvi d’ experiències cada vegada que ens trobem, es participar de manera col·lectiva en les diferent trobades de puntaires, i també organitzar-ne alguna al poble quan s’ escau.

Afegirem per acabar, que som una entitat oberta a qualsevol persona, sense distinció de edat, sexe o nacionalitat, amb l’ únic objectiu de passar una bona estona, mentre aprenem les unes de les altres, amb la direcció experta de la Marta, que es la persona que des de el començament ens ensenya i ens endinsa en aquest interessant món de la punta de coixí.

Si ús animeu a venir, ens podeu trobar un dilluns de cada dos, de 8:15 a 21:30 al casal de la gent gran al costat del consultori.